1 בסיר בינוני מביאים לרתיחה את חלקי העוף או הבשר במים עד כדי כיסוי. מסירים מהאש ומסננים. מחזירים את חלקי העוף או הבשר לסיר, מוסיפים את העגבניות, הבצל, השמן והתבלינים, למעט המלח. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה והמלח ומביאים לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות. המים צריכים להיות מתחת לגובה תפוחי האדמה, מוסיפים מים אם יש צורך. לקראת סוף הבישול מוסיפים את האפונה.
* טיפ: הרוטב צריך להיות סמיך, בצבע כתום-אדמדם, מומלץ להגיש עם לחם לבן טרי, כדי לטבול ברוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!