1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את חלקי העוף וצורבים אותם יפה עד שהם משחימים מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
2 מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא שחום.
3 מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
4 מחזירים לסיר את חלקי העוף. מוסיפים את המים, היין ואת הלימון החצוי. מתבלים במלח ופלפל.
5 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהעוף רך.
6 בינתיים מכסים את הבורגול במים ומניחים בצד. בגמר הבישול, מסננים את הבורגול מעודפי מים (אם נותרו) ומוסיפים אותו לסיר.
7 מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני".
עוף עם בורגול ברוטב אדום (קוֹטוֹפּוּלוֹ) | צילום:
דן פרץ, גרקו, מטבח יווני