שולחן לשבת: פאייה עם עוף, פתיתים וירקותפאייה היא תבשיל ספרדי שמשלב בתוכו אורז, בשרים, דגים, פירות ים וירקות. תום פרנץ מכין לכם גרסה כשרה ומקומית - את האורז הוא החליף בפתיתים, והוסיף שוקי עוף ונקניקיות מעושנות. חגיגה אמיתית לכל המשפחה
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המנה שהכנתי לכם כאן היא בהשראת תבשיל הפאייה המסורתי, שמגיע אלינו לביקור מספרד. זוהי מנה לאומית שם, שהתחילה כמנת איכרים זולה ועממית ומשם התפתחה הלאה עד שזכתה למעמד של כבוד. אני הכרתי אותה לראשונה כשחייתי בסיבליה שבאנדלוסיה בתקופת לימודי המשפטים שלי. בספרד, מנת הפאייה היא חגיגה שלמה של בשרים, נקניקים, דגים ומאכלי ים נוספים שמתבשלים יחד עם אורז, ירקות ותבלינים ובראשם מלך התבלינים - הזעפרן. לכל איזור בספרד התפתח הסגנון שלו להכנת הפאייה.
המצרכים (5 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר (חשוב שיהיה מכסה). מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים מכל הצדדים (בערך 15 דקות). כשהעוף מוכן ומוזהב יפה, מוסיפים את הקבנוס ומטגנים 5 דקות נוספות. מוציאים את העוף החוצה בעזרת מלקחיים, מעבירים לקערה ושומרים חם. 2 לאותו המחבת או הסיר בה טיגנו את העוף, מוסיפים לקבנוס את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה על אש בינונית (אם צריך מוסיפים מעט שמן זית). מוסיפים את השום ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים פנימה את קוביות הירקות, מטגנים אותם כ-5 דקות עד שהן מתקרמלות מעט. 3 מנמיכים את האש, מוסיפים פנימה את הפתיתים והפפריקה, מערבבים אותם עם הירקות ומטגנים יחד כ-3 דקות. מוסיפים את שוקי העוף לסיר, מוסיפים פנימה את הזעפרן עם המים או כורכום, מלח ופלפל ומוזגים מעל מים רותחים או ציר. מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות עד שהמים מתאדים והפתיתים מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש ושומרים מכוסה כ-5 דקות. לפני ההגשה מסדרים יפה את שוקי העוף שיבלטו החוצה מהתבשיל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה אם אוהבים ומגישים חם הישר לשולחן. * המתכון מספיק ל-4-6 סועדים. >> בשבוע שעבר נוף הכינה לנו חצילונים ממולאים באורז ובשר>> ואם כבר החברים ממאסטר שף - ג'וש סטיל פתח מקום חדש |