1 יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.
2 מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק'.
3 בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 3-5 דק'. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק' (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק'.
4 משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).
5 מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.
6 מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק' מכל צד.
7 מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומניחים את שיפודי הפרגית.