מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ'). 1. מסדרים את חזות העוף על תבנית משומנת במעט שמן זית. 2. מנערים יחד את השמן עם מיץ הלימון. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור - לפי הטעם. יוצקים את הרוטב על חלקי העוף והופכים אותן פעם-פעמיים לאבטחת ציפוי אחיד של העוף ברוטב. 3. מניחים מסביב את ראשי השום ותפוחי האדמה (אם הם קטנים ונקיים - אין צורך בקילוף) ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין. 4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור כ-45 דקות עד שתפוחי האדמה והעוף מוכנים.