1 שמים בקערה את חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה.
2 מוציאים מהמקרר, ובידיים רטובות צרים קציצות מעט פחוסות ומחזירים למקרר עד השימוש.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את החצילים תוך השארת מעט פסים של הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות החצילים ואת קוביות הבצלים, מוסיפים שמן זית ומלח גס, מערבבים מעט וצולים 30-25 דקות, עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.
4 הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים שום ותבלינים עד שעולה מהם ריח נעים. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את החצילים והבצלים הצלויים, מערבבים ומוסיפים סוכר ומים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות לסיר. מכסים, מביאים לרתיחה בשנית ומבשלים על בעבוע עדין במשך 20 דקות.
5 מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים לצד אורז מהביל.
>> לעוד מתכוני עוף של לימור תירוש לניאדו
>> הגיע הזמן להתחיל לאכול את הקליפה של הבננה