מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בסיר - ארוחה שלמה במנה אחת

כמה אנחנו אוהבים סירים שמחזיקים בתוכם ארוחה שלמה ומלאה. ובמקרה הזה גם השילוב של התבלינים עושה לנו את זה לגמרי, אז אנחנו בכלל מרוצים. סיר, עוף, אורז - ככה עושים את זה

עוף בסיר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (12 מנות):

  • 7 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים), בלי עור
  • שמן זית, לטיגון
  • כוס וחצי אורז בסמטי
  • בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 2 מחטי ציפורן
  • כוכב אניס אחד
  • 2 עלי דפנה
  • מקל קינמון
  • 3 תרמילי הל
  • כפית גדושה כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף ומטגנים בסיר עם שמן זית עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

2מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים.

3מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהעוף רך.

4מוסיפים את האורז, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהאורז מוכן.

עוף בסיר. מנה שהיא ארוחהעוף בסיר. מנה שהיא ארוחה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לבלוג של רותם ליברזון https://rotteml.com/

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון https://www.instagram.com/rotem_lieberson/

** מי שמעדיפים את העוף עם העור כמובן יכולים להשאיר אותו.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il