1 קוצצים את הבצל ואת בצלי השאלוט לקוביות קטנות. בסיר רחב מחממים שמן ומכניסים את הבצלים. מזהיבים. מוסיפים את משחת פלפל הקאיין וממשיכים לבשל עד שמקבלים תערובת הומוגנית. מבשלים כחצי שעה ומדי פעם מוסיפים טעמים.
2 שוטפים היטב את השוקיים והכרעיים ומכשירים עם מלח. כובשים בלימון. עושים חריצים בעוף ומניחים בסיר. מערבבים מעט. במקביל, מבשלים את האורז ובסיר נפרד מבשלים את הביצים.
3 מערבבים את משחת גרעיני החמנייה עם מים חמים, מסננים את התערובת ומעבירים לסיר.
4 נותנים לתערובת לרתוח עוד 30 דקות. לפני כיבוי האש, מוסיפים את תערובת התבלינים הארומטיים.
5 מקלפים את הביצים הרכות, עושים את החריצים בביצים ומוסיפים לתערובת. מגישים את הרוטב יחד עם האורז. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים