המצרכים (10 מנות):
לרוטב
לקינואה
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לקציצות ומניחים בצד. 3 מניחים סיר שטוח על האש ושופכים לתוכו את היין והצימוקים. 4 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים ברתיחה כשבע דקות לאידוי האלכוהול מהיין. 5 מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ובינתיים יוצרים קציצות. 6 מניחים את הקציצות על תבנית האפייה משומנת קלות, מברישים את הקציצות בעדינות במעט שמן זית. אופים אותן 5-7 דקות עד שמתקבל גוון לבן ומרקם מוצק. 7 מוציאים מהתנור' מגבירים את אש הרוטב ומניחים בעדינות את הקציצות בסיר. כאשר התבשיל רותח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. 8 בזמן הזה מכינים את הקינואה: מניחים סיר על אש גבוהה, מוסיפים שמן זית ושום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. 9 מסננים את הקינואה ממי ההשריה ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים מעט ומוסיפים מרק עוף ותבלינים. 10 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות. 11 מגישים את הקינואה עם הקציצות והרוטב בצלחת עמוקה ומקשטים בירק טרי. * מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל. המתכון מתוך סדנת השפית דניאלה נירפז בנושא מסיק הזיתים. |