1 להכנת האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן השומשום. מוסיפים חצי כפית מלח ואת כוס המים הרותחים ונותנים לאורז לרתוח. מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לו להתבשל לפחות 40 דקות.
2 מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על מנת שיתרכך מהאדים למשך 10-15 דקות נוספות.
3 קוצצים את שני גבעולי הסלרי לרוחב למעין עיגולים, את המנגו חותכים לקוביות, מוסיפים את אגוזי המלך והחמוציות ומערבבים הכול יחד.
4 פותחים את מכסה האורז – מקררים מעט, מעבירים לקערת זכוכית ומוסיפים את תערובת הסלרי, המנגו האגוזים והחמוציות.
5 מערבבים הכול יחד, מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ומתקנים טעמים עם מלח ומעט שמן שומשום טרי.
6 להכנת השוקיים: מחממים את שמן השומשום במחבת, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את שן השום ומטגנים גם אותה. מעבירים את תערובת הבצל והשום לקערית ושומרים על שמן השומשום שבמחבת.
7 ממליחים ומפלפלים מעט את השוקיים ומכניסים אותם להשחים במחבת עם שמן השומשום בו השתמשנו.
8 לאחר שהשוקיים משחימות מעט מכל הצדדים, מוסיפים למחבת את תערובת הבצל והשום. מוסיפים לתערובת סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ, וגרדת לימון.
9 מוציאים את חלב הקוקוס לתוך קערית, אליה מגרדים את האגוז המוסקט. מוסיפים מעט צ'ילי מתוק לפי הטעם, מעט מלח ופלפל בעדינות.
10 את כל תערובת החלב שופכים למחבת על העוף, ומשאירים אותו שיתבשל על אש נמוכה עד שמתרכך, לפחות חצי שעה.
11 בדקות האחרונות לפני תום הבישול מוסיפים לתבשיל את הכוסברה והנענע הקצוצה. מורידים מהאש ומגישים.