כל החיים חיכינו ששף בסדר הגודל של אהרוני יגיד לנו רק לערבב את העוף עם כל שאר המרכיבים ולהכניס לתנור. מערבבים-צולים - בלי טיגון ובלי בלגן. אהרוני אמר? אנחנו מצייתים
ישראל אהרוני
| מגזין שופרסל | פורסם 07/11/24 09:29
הסירים אצלי תמיד גדולים, רחבים ושטוחים. אני מאכיל הרבה אנשים ואני אוהב את הסירים האלה במיוחד למנות של "הכל בסיר אחד". לא משנה אם הסיר הולך לתנור או לכיריים, אני אוהב שכל המוצרים פרוסים בו בשכבה אחת, מה שמאפשר להם להתבשל בצורה אחידה, וכן, גם להיראות יפה.
העיקרון הוא פשוט: מכניסים את כל מרכיבי המנה לסיר, מערבבים ומעבירים לתנור או לכיריים. כעבור שעה קלה המנה מוכנה, והיא כוללת את כל מה שמנת אוכל טובה צריכה.
המצרכים :
4 כרעיים של עוף, חצויות
מלח
פלפל שחור גרוס
5-6 לפתות קטנות וטריות, חתוכות לאורכן ל-6 פלחים
2 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לאורכם ל-8 פלחים
6 שיני שום שלמות, מעוכות
3 גבעולי אורגנו טרי
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
לרוטב:
2 כפות משחת תמרינדי
2 כפות דבש
רבע כוס שמן זית
כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 ממליחים ומפלפלים את העוף ומעבירים לסיר שיכול להיכנס לתנור.
3 מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים.
4 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים לסיר ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים שוב.
5 מכסים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
6 מסירים את נייר הכסף, "משקים" את העוף ברוטב שבתבנית וצולים עוד כחצי שעה, לא מכוסה, עד שהעוף משחים יפה.