מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטותמחליפים את האורז בפתיתים, מוסיפים בטטות, פלפלים קלויים וגם עגבניות, ומקבלים גרסה מרעננת למקלובה המסורתית. ויש לנו גם טיפ בשבילכם איך להוציא הכל מהסיר בחתיכה אחת
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):
להגישה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 מערבבים את שוקי העוף, הבטטות והבצל עם עם השמן והסוכר. ממליחים לפי הטעם, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים ומצננים מעט. 3 מרכיבים את המקלובה: מסדרים על קרקעית סיר בקוטר 24 ס"מ את שוקי העוף. מעליהם מסדרים שכבה של בצל ובטטות, מעל מפזרים שום ופלפלים קלויים ושכבה של פרוסות עגבניות. מסדרים מעל בשכבה אחידה את הפתיתים. 4 בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם המרק ויוצקים בזהירות מעל הפתיתים. מדליקים את האש, מביאים לרתיחה, מנמיכים וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות מכוסה. 5 מכבים את האש ומניחים בצד למנוחה עוד כ-15 דקות מינימום. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול, מקשטים ומגישים חם. * טיפ: על מנת שיהיה קל להפוך את התבשיל מבלי שדבר ידבק והכל ייצא בשלמות, גוזרים עיגול מנייר אפייה בגודל של תחתית הסיר ומניחים בתחתית הסיר. מסדרים את הקומות על נייר האפייה. >> בפעם הקודמת הכנו קציצות עדשים מרעננות>> מבשלים עם הילדים: טארט עגבניות שרי |