1 בכלי מערבבים את כל חומרי המרינדה. מכניסים את חזה העוף ומשרים למשך זמן ארוך ככל האפשר (בין חצי שעה ליממה).
2 בסיר בינוני או במחבת עמוקה מטגנים את חזה האווז המעושן עד שהוא הופך לקריספי. מוסיפים את הבצל ומערבבים מדי פעם במשך 3 דקות. מוסיפים את הצ'ילי, הפלפל האדום והשום, הרסק והצ'יפוטלה. תוך כדי ערבוב המרכיבים שופכים פנימה את השעועית השחורה. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה. מבשלים במשך 30 דקות עד שעה ומוסיפים את שארית הכוסברה. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה רבע כוס מים.
3 מחממים מחבת על אש גבוהה, מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, צולים על המחבת ותוך כדי מורחים עם מברשת את המרינדה עד שחזה העוף עשוי לחלוטין (זמן ההכנה משתנה לפי עובי הנתח).
4 הרכבת המנה: שמים בצלחת מתבשיל השעועית וחזה האווז ומעל מניחים את חזה העוף. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים