1 מכינים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי: מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק ככל הניתן. באם הרוטב מסרב להתאחד, מוסיפים מעט שמן זית. אפשרי לטחון את הרוטב גם במעבד מזון או בבלנדר מוט.
2 מכינים את חזה העוף: מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול של חזה העוף, ומכניסים לתוך הקערה ביחד עם חזה העוף. מערבבים היטב עד לציפוי יסודי של חזה העוף.
3 מניחים את נתחי העוף על מחבת עמוקה וחמה, וצולים משני הצדדים.
4 לאחר שחזה העוף מוכן מבפנים, מורחים את חלקו העליון, בנדיבות, ברוטב הפֶּרִי פֶּרִי והופכים לצד השני. מורחים גם את הצד השני ברוטב ומטגנים כעוד 2 דקות, תוך שכל הזמן מורחים את חזה העוף במיצי הרוטב שממלאים את המחבת.
5 מוציאים את חזה העוף המתובל מהמחבת, ומניחים בצלחת. את שארית הפֶּרִי פֶּרִי מניחים כרגע בצד.
6 מכינים את האורז: לאותה המחבת, מבלי לנקות, יוצקים מעט שמן לטיגון, ומחממים. מעבירים את הבצל לשמן ומטגנים עד להזהבה קלה
7 מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים.
8 מוסיפים את האורז ומערבבים תוך כדי טיגון קצר.
9 מוסיפים את האפונה הקפואה ואת התבלינים ומערבבים.
10 זוכרים את רוטב הפֶּרִי פֶּרִי שנשאר לנו בצד? זה הזמן להוסיף אותו לאורז, ולתת ערבוב נוסף.
11 מוסיפים את המים, ומביאים לרתיחה. סוגרים את המכסה, מנמיכים את הלהבה, ונותנים לאורז להתבשל ולהתרכך. משהו כמו 15-20 דקות.
12 כשהאורז מוכן, חותכים את חזה העוף המתובל שלנו לרצועות, מסדרים אותו יפה על האורז, ומעטרים בפטרוזיליה וכוסברה.
* המתכון עלה באתר ראשונה ב-2023