1 מכינים את העוף: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את חלקי העוף להזהבה מכל הכיוונים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. באותו שמן מטגנים את השום כ-2 דקות, מוסיפים את העגבניות והפפריקה ומבשלים 5 דקות.
2 מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מלח, פלפל וכמון ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות עם מכסה סגור.
3 בינתיים מגלענים את הזיתים ומרתיחים אותם בסיר קטן עם מים. כשהמים רותחים מסננים את הזיתים, מחזירים לסיר וחוזרים על אותה פעולה פעמיים נוספות. שופכים את הזיתים לסיר עם העוף יחד עם גבעולי הכוסברה ומבשלים עוד 30 דקות.
4 מפזרים מעל העופות את הכוסברה הקצוצה, מבשלים 2-3 דקות ומכבים את הלהבה. אם אין מספיק נוזלים אפשר להוסיף מעט מים, אם יש יותר מדי נוזלים מבשלים על אש גבוהה 5 דקות ללא מכסה.
5 להכנת האורז מחממים שמן בסיר, ומטגנים קלות את זרעי הכוסברה. מוסיפים אורז ומערבבים 2-3 דקות. מוסיפים מים ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על האש הכי נמוכה כחצי שעה במכסה סגור. מפוררים את האורז עם מזלג.
6 הגשה: מוזגים אורז בנדיבות בצלחת עמוקה. מניחים מעליו שתי חתיכות של עוף עם זיתים ורוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!