המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1 הרוטב: מטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הסלרי, המנגולד והתבלינים. מוסיפים את האפונה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים עד לקבלת רוטב די סמיך. 2 הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון, הבצל והזוקיני, השום, הביצה, פירורי הלחם ועשבי התיבול, עד לקבלת תערובת אחידה. 3 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט בין כפות הידיים. 4 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ואחידה. אם מעדיפים לאפות, מסדרים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, משמנים גם את חלקן העליון ואופים ב-200 מעלות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה. 5 מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כשעה על אש נמוכה-בינונית. 6 מגישים את הקציצות לצד אורז, פירה או סלט ירקות טרי. * אפשר להוסיף לרוטב ירקות שאוהבים (בתמונה: זוקיני). מתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות |