1 נשים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, ונערבב לאיחוד. נשים בקערה נפרדת את פירורי הלחם.
2 נטבול את נתחי העוף בבלילה, ולאחר מכן נצפה היטב בפירורי הלחם תוך כדי הידוק. נעביר למקרר להתייצבות לפחות חצי שעה (זה חשוב! הקירור גורם לפירורים לדבוק בעוף, ובטיגון השניצל יתקבל קריספי במיוחד).
3 נכין את רוטב הלימון: נחמם בסיר קטן את המים, הסוכר, המירין, רוטב הסויה ומיץ הלימון. נערבב בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים הקרים. נוסיף את הקורנפלור לאט ותוך כדי ערבוב לרוטב. נערבב עד שנגיע לסמיכות הרצויה, כ-2 דקות. נוסיף את שאר המרכיבים ונבשל עוד דקה-שתיים.
4 נכין את השניצלים: נחמם שמן לטיגון עמוק ונטגן את השניצלים 3-2 דקות להשחמה יפה. נוציא בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ונניח את השניצלים על רשת (לשמירת הקריספיות).
5 נפרוס את השניצלים לרצועות, נגיש לצד אורז לבן ונמזוג בנדיבות מרוטב הלימון על הכל. נפזר מעט שומשום שחור קלוי ונגיש.
אסייתי - הכריכה | צילום:
אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן
לעוד מתכונים מתוך הספר "אסייתי" של אליטה אופק