1 מוסיפים זעפרן לרבע ספל מים חמים ומשרים במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.
2 בכלי כבד מערבבים את חלקי העוף יחד עם מלח, פלפל, בצל ושמן זית.
3 מחממים סיר לחום גבוה ומטגנים את חלקי העוף בשמן הזית. מכסים את הסיר ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
4 מוסיפים את תערובת הזעפרן עם המים. מוסיפים את הקינמון. מכסים ומשאירים על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מדי פעם למשך כ 10 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות.
5 מעבירים את חתיכות החזה לצלחת. מבשלים את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד.
6 במחבת גדולה מחממים את השמן לחום יחסית גבוה. מוסיפים את השקדים ומקפיצים בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת.
7 מוסיפים את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ומבשלים בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים.
8 מוסיפים דבש ומבשלים על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך.
9 מוסיפים אגוז מוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
10 מעבירים את השזיפים לצלחת מחוממת ושומרים עליהם חמים ככל האפשר.
11 מחזירים את חתיכות העוף לסיר ומכסים אותם ברוטב. מכסים את הסיר ומחממים מחדש למשך 5 דקות על חום נמוך.
12 מסדרים את העוף על צלחת מחוממת, מזגגים מעליו את הרוטב ובערך שני שליש מהשזיפים. מקשטים בשליש מהשקדים. מגישים את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.