1 לילה לפני הכנת המוגרעביה משרים 1/2 קילו גרגרי חומוס במים מהולים בכף סודה לשתייה. מעט לפני שמתחילים בהכנה, מסננים את גרגרי החומוס ושוטפים אותם היטב. 2. יוצרים תערובת תבלינים מכפית הל טחון, כפית אגוז מוסקט, שתי כפיות קינמון, רבע עד חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט מלח. 3. משרים את הבורגול במים. 4. מערבבים 3 כוסות מים, כוס וחצי שמן, כף מלח וככפית וחצי מתערובת התבלינים. 5. מסננים את הבורגול ומניחים בתבנית של התנור או במגש גדול. מוסיפים לבורגול מעט קמח ומערבבים עם הידיים בתנועות מעגליות, מדי פעם מוסיפים לבורגול מעט מתערובת שמן הזית והתבלינים וממשיכים לערבב בתנועות מעגליות. כשהשמן נספג, מוסיפים שוב מעט מהקמח. ממשיכים להוסיף לסירוגין מתערובת השמן ומהקמח, עד שמשתמשים בכל כמות הקמח וכל תערובת שמן הזית. 6. בסיר גדול (רצוי קוסקוסייר) מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את רבעי העופות (כ-2 דקות מכל צד). 7. חותכים שמונה בצלים לרבעים ומוסיפים לסיר יחד עם מלח ושתי כוסות שמן זית. 8. מוסיפים לסיר שתי כפיות מתערובת התבלינים ואת גרגרי חומוס המסוננים והשטופים. ממלאים את הסיר במים כך שיכסו את הבשר והחומוס. (לא ממלאים את הסיר עד סופו שכן צריך להשאיר מקום למסננת מעליה יתבשלו גרגרי החומוס). מביאים לרתיחה 9. מעל הסיר מניחים מסננת ובתוכה את תערובת הבורגול יש להקפיד שתחתית המסננת לא תיגע בנוזלי הבישול. מכסים את הסיר ומדי פעם מערבבים את הבורגול כך שלא רק השכבה התחתונה תתבשל. כשכל הבורגול מתרכך מסירים את המסננת מעל הסיר. 10. בזמן שהבורגול מתבשל קוצצים דק שלושה בצלים ומטגנים במעט שמן זית עם חצי כפית מתערובת התבלינים עד שהבצל משחים ומתרכך. 11. לאחר שמסירים את המסננת מעל הסיר ממשיכים ומבשלים את החומוס והעוף עד שגרגרי החומוס מתרככים (כשעה וחצי סה"כ) ומסירים מהאש. 12. מערבבים את הבורגול עם הבצל המטוגן. 13. מניחים בתחתית כלי ההגשה את הבורגול ומעליו מניחים את העוף וגרגרי החומוס יוצקים מעל את מיץ הלימון. מגישים חם.