1 ממיסים את מרכיבי הבקלאווה במחבת.
2 ממיסים ומרתיחים על אש בינונית את מרכיבי הסירופ עד הסמכה קלה.
3 טוחנים את מרכיבי תערובת הפיצוחים בשני שלבים: מחלקים את התערובת לחצי, טוחנים גס את החצי הראשון ולאחר מכן, מוסיפים את השני (מקבלים שתי טקסטורות).
4 מוסיפים לתערובת הפיצוחים את מרכיבי המילוי.
5 מערבבים היטב עד להיווצרות קראמבל עם מתיקות עדינה.
6 בונים את הבקלאווה ב-3 שכבות של מילוי ו-4 שכבות של בצק. בין כל עלה מורחים את החמאה המומסת ומפזרים בצורה קלילה שליש מכמות תערובת הפיצוחים. בשכבה העליונה מורחים חמאה.
7 קורצים עם רינג עיגול במרכז. את השארית חותכים ל-12 חלקים שווים (כמו שנתות של שעון). חשוב לשמור על המבנה המעגלי.
8 מכניסים לאפייה ב 180 מעלות על גריל עליון ותחתון במרכז התנור. אופים עד הזהבה. בחלק האחרון של האפייה מורידים לתחתית התנור כדי לייבש את העלים למטה.
9 מטגנים במחבת נפרדת את נתחי הפרגיות עד הזהבה. מסננים.
10 בווק לוהט ומשומן ברבע כוס השמן, מקפיצים במשך 20 שניות על אש גבוהה את מרכיבי ה"ווק".
11 מוסיפים למחבת את מרכיבי הפירות. ומחממים כדקה וחצי.
12 מוסיפים את הנבטים ומערבבים.
13 מערבבים בקערה את מרכיבי הטחינה.
סידור המנה:
1 כשהבקלאווה מוכנה, מוציאים מהתנור ומרטיבים באופן אחיד בכל החריצים. (כדי לדייק ולא לקבל הרטבות יתר רצוי להשתמש בסקוויזר).
2 מוציאים את העיגול שקרצנו מהמרכז ומניחים במקומו את מוקפץ הפרגיות.
3 מעטרים ומגישים לצד רוטב הטחינה.