1 להכנת המלית: משרים את האורז לחצי שעה במים רותחים. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב עד שישנה את צבעו.
2 מוסיפים את האורז, מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרק והפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
3 קולים את הצנוברים.
4 מערבבים את האורז עם מזלג ומוסיפים את הצנוברים אשר קלינו. נותנים למלית להתקרר.
5 להכנת העוף: מערבבים את מרכיבי המשרה ומורחים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים. אפשר להיעזר במברשת .
6 ממלאים את פנים העוף במלית האורז. ניתן למלא גם בחלקו החיצוני של העוף, כלומר בין העור לחזה, מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.
7 מכניסים את העוף לשקית קוקי ושופכים פנימה את שארית המשרה. מחוררים את השקית בחלקה העליון ומכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה.
8 לאחר שעה מוציאים את העוף בזהירות משקית הקוקי, נפטרים מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית ומחזירים את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כחצי שעה.