טבית - חמין עיראקי של עוף ואורזבזמן שאתם מתמוגגים על הצ'ולנט או הסחינה שלכם, המוני משפחות עיראקיות מתענגות על חמין עוף ואורז מוצלח לא פחות, ויש האומרים שיותר. אנחנו הולכים לבדוק את העניין בשבת הקרובה, ויש לנו הרגשה שנהפוך לחברים
פאני דוד
| mako אוכל
| פורסם 03/03/22 07:00
צילום: פאני דוד, mako אוכל
|
המצרכים :לסיר ענקי:
אופן ההכנה:1 מטגנים בסיר רחב וגדול את הבצל בשמן זית. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן 5-10 דקות. 2 מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הכיוונים. 3 מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה רבע שעה. 4 מפזרים את האורז ומוסיפים 7 כוסות של מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות, עד שהמים נספגים באורז. 5 מחממים תנור ל-120 מעלות ומעבירים את הסיר ללילה שלם. בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם ** אפשר להחליף את השוקיים ו/או הכנפיים בחלקי עוף אחרים. ** אפשר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות, לא חובה. |