המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 שוטפים היטב את העוף השלם ואת הכנפיים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר הבישול ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבישול בבעבוע עדין. מסירים את הקצף והשומן מעל פני הנוזל בעזרת כף ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שלא מופיע יותר קצף. 2 קולפים את ירקות השורש, חוצים ומוסיפים לסיר יחד עם גבעולי הסלרי, העגבנייה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ופלפל שחור. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים. מוסיפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים כרבע שעה נוספת. הירקות והעוף מפרישים מלח במהלך הבישול ולכן מוסיפים את המלח רק בסופו, טועמים ומתקנים תיבול. 3 מוציאים את העוף והכנפיים מן המרק, מפרקים את הבשר מן העצמות ומחזירים אותו אל הסיר. מגישים חם-חם, עם שקדי מרק או כופתאות. סטיילינג: נורית קריב. ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 379 קלוריותחלבון: 39 גרםפחמימות: 13 גרםסיבים תזונתיים: 4 גרםשומן: 19 גרםמתוכו שומן רווי: 5 גרםכולסטרול: 113 מ"ג צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים! |