1 במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף טוב (מתחילים כ-3 דקות על אש גבוהה ומורידים לאש נמוכה כ-15 דקות). מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
2 במחבת מניחים את התפוחים והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. באותה מחבת קולים את האגוזים, פיסטוקים ושקדים, ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים: תאנים, שום, כוסברה, שמן זית, בורגול, 1/2 כף בהרט, 2 כפות דבש, מלח (לא לפחד לפחות כפית וחצי) ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים שוב ונותנים לתערובת לספוג את המים כ-10 דקות.
4 מניחים את העוף על תבנית עם נייר אפייה וממלאים את העוף בתערובת. את יתר התערובת מניחים בתבנית. מורחים את יתרת הדבש על העוף ומתבלים אותו במלח, פלפל שחור ובהרט. מכסים הכל היטב עם נייר כסף.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חצי שעה מורידים את המעלות ל-180 ולאחר חצי שעה נוספת ל-150, ומשאירים את העוף כשעה נוספת בתנור.
6 מסירים את נייר הכסף ונותנים לעוף להשתזף ב-180 מעלות על מצב גריל כ-10-15 דקות.
7 לאחר שמוציאים את העוף מהתנור מברישים אותו בתערובת של כף שמן זית, חצי כפית דבש, מלח ופלפל.
* את הבורגול אפשר להחליף באורז. צריך רק לבשל אותו כ-10 דקות על 2 כוסות מים (ולא להוסיף את המים הנוספים במתכון).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!