1 העוף: מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מערבבים את התבלינים עם השמן בקערית ומעסים את נתחי העוף היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית וצולים 20 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות) וצולים 40 דקות נוספות.
2 הטנזיה: שוטפים את הפירות היבשים וקוצצים אותם. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את התבלינים ואת הפירות היבשים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הסילאן ואת היין לבן. מכסים את הסיר ומבשלים תוך ערבוב כ-15 דקות. מצננים ומאחסנים בצנצנת זכוכית סגורה במקרר עד שבוע.
3 ההגשה: מחממים את הטנזיה אם יש צורך. עורמים אורז לבן או קוסקוס חם בקערת הגשה רחבה. מפזרים מלמעלה את הטנזיה ואת האגוזים. מניחים מלמעלה את הכרעיים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח