מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס

סמדי בומבה עם מתכון שעובד תמיד - זריז, טעים ומשביע. שעה וזה מוכן

עוף עם שומר ואפונה וקוסקוס (צילום: נועם דוד, סוגת)
צילום: נועם דוד, סוגת
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 שוקיים או ירכיים
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול
  • 3 שומר
  • חצי חבילת אפונה
  • 3-4 גבעולי שמיר
  • חבילת קוסקוס

תבלינים:

  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר. כשהוא חם מטגנים בו את העוף לסגירה קלה. בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לרצועות לרוחב.

2מוציאים את העוף ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים (באותו שמן).

3חותכים את השומר לרבעים ומוסיפים לבצל. מתבלים, מערבבים ומוסיפים את העוף. מכסים במים עד שלושת-רבעי מגובה השומר והעוף. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

4מוסיפים את האפונה, קוצצים את השמיר ומפזרים. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה, או עד צמצום הנוזלים.

5מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים ביחד.

* המתכון באדיבות סמדי בומבה לסוגת, המשיקה את סדרת הקוסקוס החדשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il