1 חותכים את הפלפל האדום (הרגיל) והירוק לקוביות של 2 על 2 ס"מ.
2 חותכים את הבצל לרבעים ומפרידים בין השכבות.
3 בווק, בחום בינוני, מחממים את שמן השומשום והשמן הצמחי ומטגנים במשך כמה דקות את אגוזי הקשיו, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים להשחים. מסננים ומניחים על נייר סופג.
4 חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 על 2 ס"מ.
5 מכניסים את העוף והקמח לשקית נקייה ומנערים היטב. מוציאים את העוף מהשקית ונפטרים משאריות הקמח.
6 זורקים את השמן מהווק ומחממים 2 כפות שמן צמחי.
7 מטגנים את קוביות העוף המקומחות בחום בינוני, עד שהן מתחילות להשחים מכל צדדיהן. לא מטגנים את העוף עד שהוא עשוי לגמרי, אחרת הוא יצא יבש ונוקשה בסוף הבישול. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.
8 מוסיפים לווק את הצ'ילי היבש, מטגנים במשך 20 שניות, מוציאים ושומרים בצד.
9 מוסיפים לווק את פיסות הבצל הלבן (אם צריך, מוסיפים עוד כף שמן) ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שנעשות שקופות.
10 בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב: רסק העגבניות, רוטב הדגים, הסויה, היין והסוכר, ואם רוצים גם את ממרח הצ'ילי.
11 מוסיפים את השום, הג'ינג'ר הקצוצים ואת הלמון גראס ומטגנים חצי דקה נוספת.
12 מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והירוק, הצ'ילי הטרי ואת ערמוני המים, ומטגנים במשך דקה.
13 מחזירים לסיר את העוף והצ'ילי היבש המטוגן ומטגנים במשך דקה.
14 מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומבשלים במשך 2 דקות.
15 מגישים עם שומשום קלוי מעל.