1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.
3 ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.
4 מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.
5 כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.
6 אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.
7 אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.
8 לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה