קציצות עוף אפויות ללא פחמימותהמתכון הזה מנפץ כמה מיתוסים: אין בו פירורי לחם או ביצה לאיחוד המסה, ולא צריכים לסחוט את הנוזלים מהירקות. קציצות מעולות למי שנשבע להתחיל דיאטה השבוע, אבל לא רק. לא השתכנעתם עדיין? זה עשר דקות עבודה
רויטל פדרבוש
| mako אוכל
| פורסם 12/07/21 08:15
צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
|
תמיד חשבתי שקציצות מכינים עם ביצה ופירורי לחם. אחרת מה יאחד את העיסה? טעיתי! יום אחד צפיתי בשף האהוב עליי, ג'ימי אוליבר, שהכין קציצות עוף מטריפות בלי ביצה, בלי פירורי לחם, בלי קמח ובלי שום פחמימות. קציצות עוף עתירות חלבון שמכילות רק ירקות מגורדים וחזה עוף טחון. פשוט פלא שמקצר את זמן ההכנה ללא יותר מ-10 דקות (לא כולל זמן אפייה) והתוצאה פשוט טעימה. הקציצות יוצאות עסיסיות עם טעם של עוף (ולא של לחם). אם חשבתם שהירקות המגורדים מגירים נוזלים – זה לא המקרה. אין צורך לסחוט מהירקות נוזלים. הסוד של הקציצות הוא הכנה מהירה: מגרדים את הירקות, מערבבים עם העוף ומשגרים לתנור. תוך כדי האפייה הירקות מגירים נוזלים לתוך הקציצה וכך היא נשארת עסיסית וטעימה. הקציצות האלה בריאות יותר מקציצות עוף רגילות, כי פירורי הלחם מוסיפים קלוריות ריקות ותמיד עדיף לנו לאכול חלבון (עוף) וירקות. הקציצות האלו אידאליות לכל דיאטה. במקום לאכול חזה עוף עם סלט ירקות אפשר לאכול קציצות עוף באותה כמות קלוריות. רק שהקציצות טעימות הרבה הרבה יותר. את הקציצות אפשר לבשל אחר כך ברוטב עגבניות או להקפיא ולהכין מהן ארוחה מהירה לדרך: בתוך קופסה או בתוך כריך או פיתה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה. מורחים או מרססים את הנייר בשמן. 2 מגרדים את הירקות על פומפייה גסה או במעבד מזון (דיסקית גסה) ומעבירים לקערה. מוסיפים את העוף/הודו, שמן הזית וכל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. 3 יוצרים מהתערובת קציצות. רצוי שהקציצות יהיו עגולות, כי כך הן שומרות על עסיסיות. מרססים אותן עם תרסיס שמן זית או מורחים מעט שמן זית עם מברשת. 4 אופים במשך כ-15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים לעוד 5-10 דקות. קציצות עוף אפויות ללא פחמימות | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל* שימו לב: אם הקציצות מגירות נוזלים באפייה – מעבירים את האפייה לתוכנית טורבו (לא יותר מ-5 דקות) כך שכל הנוזלים נספגים בקציצות. *מומלץ לא לחסוך בשמן, עם 4 כפות שמן מתקבלות קציצות שמכילות רק 5% שומן ולא מומלץ להפחית בכמות השמן. *אפשר להוסיף כל תבלין שאוהבים. מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה לאינסטגרם של מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה בתיאבון! |