1 מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
2 להכנת המילוי: מחממים במחבת רחבה או סיר שטוח מעט שמן זית. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה. 3. מוסיפים גזר ומערבבים כדקה. מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה ומערבבים עוד כ-5 דקות. 4. מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה. 5. מוסיפים 2\1 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה. מניחים לבישול רבע שעה. 6. מוסיפים לירקות סלרי, משמשים, שזיפים, נענע ושמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8. כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט. 9. מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה. 10. מכניסים לתנור מחומם מראש. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב שבתחתית התבנית על העופיונים. כעבור 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה ואופים לעוד כ-10 דקות. מכבים. 11. להגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת יחד עם 3\1 כוס יין אדום או מים. מחממים ומצמצמים את הרוטב כ-2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.