1 חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
2 מתבלים במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית. משפדים בשיפודי עץ שהושרו במשך כעשר דקות במים.
3 צורבים את הנתחים במחבת פסים או על מנגל פחמים - המעניק לנתח טעמים עשירים בהרבה.
4 להכנת המג'דרה: מבשלים את העדשים בסיר קטן במשך 25 דקות, עד שהעדשים הופכות לרכות. מסננים ומניחים בצד.
5 מאדים את האורז בסיר בעל תחתית כפולה, עם תוספת של מעט שמן זית - עד שהאורז הופך חם.
6 מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים חמים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.
7 במחבת נוספת מטגנים בצל עם מעט שמן זית (עד שמזהיב), מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים במעט כמון ושמן.
8 חותכים שתי עגבניות לחצי, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה או על הגריל.