1 מחממים תנור ל-230 מעלות.
2 בעזרת מספריים חדים מוציאים את העצם האחורית של העוף, ועם סכין חדה מוציאים את עצמות הירך.
3 משכיבים את העוף בתבנית כשהחזה פונה למעלה, ומשטיחים אותו מעט בלחיצה.
4 סוחטים על העוף את שני חצי הלימון, ומניחים את הקליפה הנותרת בתבנית.
5 דוחפים מתחת העוף את עשבי התיבול וחלק משיני השום, ואת השאר מפזרים סביבו.
6 ממליחים ומפלפלים, ומכסים בכ-3 כפות שמן זית.
7 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-8 דקות. מסננים, מחזירים לסיר, מכסים ומנערים קלות.
8 מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מכסים בעוד כ-3 כפות של שמן זית, מפלפלים וממליחים.
9 מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף, מטפטפים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקרקעית, וממשיכים לאפות ללא כיסוי עוד כ-20 דקות (עד שהעוף שחום). מגישים עם סלט חסה.
>> בואו לראות את גווינית' פלטרו מכינה את המנה