עוף עם המון ירקות בתנוראם יש לכם כבר גרסה קבועה לעוף עם ירקות בתנור, אנחנו מתנצלים מראש שאנחנו עומדים להרוס לכם את ההרגלים. אחרי שתכירו את הגרסה הזאת של ארז גולקו מהבלוג "אצלי במטבח", לא תצליחו לחזור אחורה
צילום: ארז גולקו, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 220 מעלות. 2 מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים, כולל התבלינים ולא כולל המים. 3 בוזקים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים טוב עד שהרוטב עוטף את כל המרכיבים. 4 מעבירים לתבנית גדולה ומסדרים את הכרעיים של העוף כך שהעור פונה כלפי מעלה. 5 שופכים מעל המרכיבים חצי כוס מים ומפזרים את עלי האזוב (זעתר). 6 עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה. 7 מורידים את הנייר כסף ואופים על החום הכי גבוה עוד כ-10-15 דקות. כשהעוף משחים ורוב הנוזלים התאדו זה מוכן. * מומלץ להגיש עם אורז. המתכון באדיבות הבלוג In My Kitchen של ארז ונטאלי גולקו. |