סיר אורז נפלא עם פרגיותאם גם אתם, כמונו, התחלתם את השבוע עם אנרגיות של קיפוד דרוס, הרשו לנו להזכיר לכם את המתכון הזה, של לייזה פאנלים. נכון, החיים עדיין יהיו קשים ועמוסים, אבל לפחות תהיה ארוחה טעימה על השולחן
לייזה פאנלים
| "קל, קל, קל", הוצאת מודן
| פורסם 09/11/20 07:11
צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן
|
המצרכים (6 מנות):לתערובת הפרגיות:
לסיר:
אופן ההכנה:1 נערבב היטב את הפרגיות עם הרסק, שמן הזית, השום, התבלינים, והלימון וניתן לטעמים להיספג ובינתיים נמשיך בהכנות. 2 בסיר שטוח נלהיט את השמן עם הבצל, נוסיף את הסוכר החום, הפלפל השחור וכפית מלח, ונטגן כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל יזהיב יפה. 3 נוסיף למחול הבצלים את הגזרים המגוררים, נכסה ונבשל 10 דקות על להבה קטנה; מדי פעם נערבב עד שהבצלים והגזרים יצטמצמו ויהפכו לשחומים. 4 נוסיף לסיר הלוהט את תערובת הפרגיות, נערבב היטב, ונשחים מכל הצדדים כ-10 דקות. 5 נסנן את האורז הבסמטי, נוסיף לסיר ונערבב. נוסיף את החומוס, הכוסברה ועוד כפית מלח ונערבב. 6 נוסיף לסיר מים, כך שיכסו את תערובת האורז והפרגיות בסנטימטר ונביא לרתיחה. נכסה, ונבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות. נכבה. נשאיר על כיריים חמימות עוד 20 דקות ונגיש. המתכון מתוך הספר "קל קל קל" של לייזה פאנלים בהוצאת מודן |