1 מכינים את הפפריקש: מאדים את הבצל ב-2-3 כפות שמן (אם יש שמאלץ אז עדיף) עד שהוא מקבל מעט צבע.
2 מוסיפים את פלפלי הנהריה, הפלפל החריף והפפריקה. מוסיפים את העוף, ומטגנים אותו מכל צדדיו עד ל"סגירה".
3 מוסיפים את העגבניות, המלח והמים, ומבשלים כשעה.
4 מערבבים בכלי נפרד שמנת חמוצה עם שתי כוסות מהרוטב החם. מחזירים את תערובת השמנת לתבשיל, מביאים לרתיחה ומכבים.5. מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל המרכיבים בכף עץ בקערה, עד לקבלת בצק דביק. מניחים בצד לכמה דקות.
6 מרתיחים הרבה מים עם מלח בסיר הכי גדול שיש לכם בבית. מעבירים את הבצק דרך מסננת עם חורים עבים ישירות למים הרותחים ומבשלים -15 דקות. מסננים, מעבירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן כדי שלא יידבקו.
הבצקניות, רגע לפני | צילום:
יחסי ציבור, בבל'ה
7 להגשה: מוזגים לצלחת עמוקה מעט בצקניות, מעליהן מוזגים את תבשיל הפפריקש, ומגישים.
* מסעדת בבל'ה המיתולוגית, שפעלה בתל אביב עד תחילת שנות האלפיים והגישה אוכל יהודי מזרח אירופי, עושה קאמבק לרגע ומתארחת כבר מהיום ועד ה-212 (12:30 עד אחרון הלקוחות) במסעדת יוליה שבנמל תל אביב. במסגרת האירועים יוגשו ביוליה מגוון מנות מתפריט המסעדה הנוסטלגי, שיכינו השפים המקוריים של המקום. בין המנות: קרפלך, עוף פפריקש ובצקניות, רגל קרושה, מרק עוף עם אטריות ובסופי שבוע, כמובן, טשולנט.
יוליה. האנגר 2, נמל תל אביב. 03-546-9777. לא כשר