אופן הכנת החלה:
1 מברישים את פנים וחוץ בסיס החלה בחמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-10 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על רשת עד צינון קל.
2 מברישים את פנים הבסיס בתערובת חלמון הביצה, מחזירים לתנור על חום של 130 מעלות ל-25 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לקירור מלא.
3 מברישים את ראש החלה ותחתית הראש הכתום בחמאה שנותרה. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך 12 דקות. מוציאים, מצננים מעט, מורחים את ראש החלה בתערובת החלמון והחלב, זורים קצח מעל קצוות ראש החלה, מחזירים לתנור על 140 מעלות למשך 20 דקות. מצננים על רשת עד לצינון מלא. שומרים את החלת טוסט (אחרי צינון מלא!) בכלי פלסטיק אטום למניעת קבלת לחות.
אופן הכנת הפטה:
4 במחבת קטנה מחממים 10 גרם חמאה, מוסיפים את הלבבות ומקפיצים מעט שיישארו רכים ועסיסיים. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עוד רגע. מעבירים לצלחת לצינון מלא.
5 במחבת גדולה מחממים 40 גרם חמאה, מוסיפים בצלי שאלוט ומטגנים עד התבהרות.
6 מוסיפים את השום ומטגנים עד שריחו עולה באוויר. מוסיפים עלה דפנה, הל, ציפורן, תימין ומטגנים כדקה.
7 מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-5-6 דקות (לאחר 2 דקות טיגון יש להפוך את הכבדים לצידם השני) עד שהכבדים מבושלים חלקית. מניחים בצד לצינון מלא.
8 מסירים את התבלינים הגדולים (עלה דפנה, ציפורן, הל, תימין).
9 מעבירים למעבד מזון את הכבדים, הבצל והשום המטוגנים ומעבדים עד קבלת מרקם חלק.
10 מוסיפים את יתרת החמאה ומעבדים בפולסים קצרים לעיסה אחידה.
11 מוסיפים את הברנדי ובשלושה פולסים קצרים מטמיעים אותו פנימה.
12 מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל, ובשלושה פולסים קצרים מטמיעים פנימה.
13 מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הדובדבנים ואת לבבות העוף. מקפלים, בודקים ומתקנים תיבול.
14 מצפים בניילון נצמד תבנית אינגליש קיק חד פעמית המתאימה בגודלה לגפנים חלת הבריוש (אפשר לעשות ניסיון ולבדוק שאכן התבנית מתאימה ע"י הכנסת התבנית אל תוך הלחם הקלוי (יש לבצע את הבדיקה לאחר שהלחם הפך לטוסט מהסיבה שהחלה מתכווצת באפייה וחשוב שהגודל יתאים בול).
15 ממלאים את התבנית בפטה, דוחסים ומשטחים בעזרת סכין או מרית, מצפים בניילון נצמד.
16 מניחים על הניילון הנצמד משקולת (כל חפץ כבד שיכול לעזור בדחיסת הפטה והפיכתו לפטה דחוס וחמאתי).
17 מקררים במשך ארבע שעות לפחות.
אופן הכנת זיגוג היין והדובדבנים:
18 מוזגים את היין והסוכר לסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מוסיפים עלה דפנה ומחט ציפורן ומבשלים על אש קטנה עד לצימצום (כ-40-45 דקות).
19 מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים כחמש דקות נוספות.
20 מניחים בצנצנת ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לקרר היטב לפני הגשה).
להגשה:
21 מוציאים את הפטה מקירור, מקלפים מהתבנית ומהניילון הנצמד, מניחים את ככר הפטה בזהירות בתוך טוסט החלה, מזלפים מעט מן רוטב היין והדובדבנים המצומצם ומכסים בראש החלה הכתום.
22 מזלפים מעל מרוטב היין, מעטרים בדובדבנים ובענף תימין טרי – מגישים על צלחת מלבנית מאורחת על מצע ענפי תימין.
23 פורסים לכל סועד פרוסה מהחלה, בוזקים עוד מהרוטב המתקתק ומגישים.
אופציות לגיוון: ניתן להחליף את החמאה במחמאה, ניתן להוסיף (להחליף) 1/2 כוס של טחולי תרנגולת ולטגנם ב-10 גרם חמאה (בדיוק כמו את הלבבות).
אופן הכנת החלה:
- מברישים את פנים וחוץ בסיס החלה בחמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על רשת עד צינון קל.
- מברישים את פנים הבסיס בתערובת חלמון הביצה, מחזירים לתנור על חום של 13
אופן הכנת החלה:
1 מברישים את פנים וחוץ בסיס החלה בחמאה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 10 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על רשת עד צינון קל.
2 מברישים את פנים הבסיס בתערובת חלמון הביצה, מחזירים לתנור על חום של 130 מעלות ל25 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לקירור מלא.
3 מברישים את ראש החלה ותחתית הראש הכתום בחמאה שנותרה. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך12 דקות. מוציאים, מצננים מעט, מורחים את ראש החלה בתערובת החלמון והחלב, זורים קצח מעל קצוות ראש החלה, מחזירים לתנור על 140 מעלות למשך 20 דקות. מצננים על רשת עד לצינון מלא. שומרים את החלת טוסט (אחרי צינון מלא!) בכלי פלסטיק אטום למניעת קבלת לחות.
- 0 מעלות ל25 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לקירור מלא.
- מברישים את ראש החלה ותחתית הראש הכתום בחמאה שנותרה. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך12 דקות. מוציאים, מצננים מעט, מורחים את ראש החלה בתערובת החלמון והחלב, זורים קצח מעל קצוות ראש החלה, מחזירים לתנור על 140 מעלות למשך 20 דקות. מצננים על רשת עד לצינון מלא. שומרים את החלת טוסט (אחרי צינון מלא!) בכלי פלסטיק אטום למניעת קבלת לחות.