גילוי נאות: מבקר מסעדות שביקר בביתא קפה וטעם מנה של בשר בציפוי הסוכר החום שפה למטה קרא למנה ממתק. "ולמה אני אמור לאכול ממתק לעיקרית?", הוא שאל. כששף מקבל ביקורת הוא מיד מחפש את השורה התחתונה, האם הביקורת טובה או רעה? לכן שאלתי את עצמי – ממתק לעיקרית זה טוב? זה רע? אבל הביקורת מבקרת, ומי שבאמת קובע את המציאות הוא הלקוח – והלקוחות התמוגגו על המנה עוד שנים אחרי שהביקורת פורסמה.
אז כן, מדובר במנה עיקרית מתוקה, עם רבדים של אורגנו וחריפות של שאטה, מעניינת לחך ומתחנפת מעצם מתיקותה. אני ממליצה לשלב את שיפודי העוף עם אורז שיספוג את המתיקות ויהווה מאזן נטרלי לחריפות הקלה. בתיאבון!
המצרכים (4 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי. 2 משפדים את פילה העוף על שיפודי העץ וממליחים קלות. טובלים בתערובת הסוכר החום משני הצדדים, מהדקים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית. 3 צולים למשך 6 דקות ומגישים (זהירות על הידיים – סוכר חם עלול לגרום לכוויות קשות). איילת לטוביץ' היא השפית של ביתא קפה. |