המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות. 2 קוצצים את הבטטה לקוביות קטנטנות (1/2 ס"מ קוטר) ופורסים את חזות העוף לגודל ביס. 3 מגלגלים את קוביות העוף בקמח ופירורי הלחם, מסדרים בתבנית ביחד עם קוביות הבטטה, בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות. 4 בינתיים מפרידים שני עלים מהחסה העגולה ומניחים בצד, שוטפים את עלי החסה הנותרים וקוצצים או קורעים אותם לתוך קערה. 5 פורסים את העגבניות לסירות (רבעים או שישיות) ומערבבים עם החסה. ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם. 6 קוצצים את פרוסות הלחם לקוביות או מעוינים. 7 מוציאים את העוף והבטטות מהתנור כשהם מתחילים להשחים והבטטות מתרככות. 8 מכניסים את קוביות הלחם לתנור לשתי דקות עם מעט מלח גס ושמן זית. 9 מסדרים את המנה – על כל צלחת מניחים עלה חסה עגולה אחד, ובתוכו מסדרים מחצית מהסלט, הבטטות ונגיסי העוף. מפזרים קוביות לחם קלוי ומגישים. |