1 מחממים תנור ל-250 מעלות (או 230 במצב טורבו).
2 מניחים את הירקות בתבנית ומתבלים במלח, פלפל ו-2 כפות שמן זית.
3 מורחים את העוף במיץ לימון ו-2 כפות שמן זית מכל הכיוונים. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הבוקה בחלל הבטן של העוף.
4 מכניסים את התבנית עם העוף והירקות לתנור, ומיד מורידים את החום ל-200 מעלות. צולים כשעה.
5 פותחים את התנור, יוצקים את הנוזלים שהצטברו בתבנית על העוף (אם אין נוזלים מוסיפים מים או יין כדי למנוע חריכה של הירקות) וצולים עוד כחצי שעה. מוציאים את העוף כשהוא שחום היטב (כשנועצים מזלג בין הרגל לכנף צריך לצאת נוזל שקוף).
6 מוציאים, מכסים במכסה או נייר כסף ומניחים לעוף לנוח למשך 15-10 דקות לפני שפורסים למנות, כדי לתת לנוזלים המבעבעים בנתחי העוף להוריד טמפרטורות (אם תחתכו מיד, נתחי הבשר יתייבשו).
>> לכל המתכונים הכי טובים