1 במעבד מזון טוחנים חזה עוף עם מלח, פלפל, קוניאק ופורט. שופכים את כל השמנת פנימה ומפעילים את המעבד לחצי דקה. אם התערובת עדיין קשה מוסיפים שמנת (על המוס להיות חלק). מכניסים למקרר למשך שעה. (*מומלץ להכפיל את הכמות בגלל שכמות קטנה קשה לעבד).
2 מבשלים ספגטי עבה לפי הוראות היצרן. דקה לפני שהספגטי מוכן מסננים ומניחים על מגבת.
3 בתוך 2 תבניות סיליקון של חצאי כדור (לא יותר מ-80 גרם לחצי כדור) שנכנסות למיקרוגל מגלגלים את האטריות בצורת ספירלה. ניתן להיעזר בפלטה ומעט שמן להכנסת חצי הכדור.
4 בעזרת כף ממלאים את חצי הכדור במוס העוף ומחית הכמהין ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למיקרוגל בחום נמוך לכ-5 דקות, תלוי בעוצמת המיקרוגל. מחממים עד שהמוס אפוי. (מומלץ לנסות קודם כדור אחד ולבחון את משך החימום הרצוי של המיקרוגל. למקצוענים: לאחר שחיברתם 2 חצאי כדור, משאירים מעט מהמוס ומורחים אותו על הכדור כך שהמוס ייאפה ויווצר כדור שלם.
5 מוציאים מהמיקרוגל מניחים את תבניות חצאי העיגול אחת על השנייה וניגשים להכנת הרוטב.
6 רוטב הפטריות: קוצצים את הפטריות דק ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל, שום וחמאה. מכניסים למיקרו ומפעילים על חימום מקסימלי. כעבור כמה דקות פותחים, מערבבים עד שהשמנת מסמיכה. מניחים את הכדור על צלחת ויוצקים מסביב רוטב. מוסיפים פרמזן ומגישים.
7 טיפ: בכדי לייצב את הכדור על הצלחת ניתן לסדר תחתיו מעט פירה/פירה בטטות.