המצרכים (15 מנות):
למטבל
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת עם מעט שמן וסיר קטן עם שמן עמוק, ומטגנים את הכבדים במחבת למשך דקה מכל צד, עד שהם מלבינים מבחוץ. 2 מעבירים את הכבדים למעבד מזון ביחד עם הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הנענע, פירורי הלחם והתבלינים. 3 מערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה. 4 יוצרים כדורים עם שתי כפיות או כפות ומעבירים לשמן לדקה-שתיים, עד שהכדורים מזהיבים. חשוב לא להכניס יותר מ-5-6 כדורים בכל נגלה, כדי שהשמן לא יתקרר יותר מדי. 5 מוציאים לנייר סופח וממשיכים עד שכל הכדורים מטוגנים. 6 מכינים את הרוטב: קוצצים את פלפל השאטה ובקערית קטנה טורפים את המיונז עם התוספות. |