מסאכן:
1 שמים את הקמח בקערה עמוקה ויוצרים גומה באמצע. מכניסים לגומה שמרים וסוכר.
2 מפזרים על הקמח מסביב את המלח ואת שמן הזית. שופכים לתוך הגומה מים פושרים בהדרגה. ממסים את הסוכר עם השמרים ומתחילים להוסיף את הקמח שמסביב לאט לאט, עד שנוצר בצק נעים למגע.
3 מכסים את הבצק במגבת רטובה ומניחים במקום חמים (על דלת תנור חם או לצד חלון מוצף שמש) כדי שיתפח במהירות.
4 משרים את חזה העוף בקערה עם מיץ לימון למשך 7-10 דקות.
5 קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשתי כפיות שמן זית עד שהוא נהיה רך, אך לא מזהיב. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים 3 דקות נוספות (חצי בישול). מורידים מהאש ושמים בצלחת.
6 מתבלים בסומאק, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, הל, פלפל שחור ומלח (מי שרוצה יכול להוסיף עוד כף שמן זית) ומערבבים היטב. מצננים.
7 כשהבצק סיים לתפוח מחלקים אותו ל-8 חלקים. משמנים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעובי חצי ס"מ.
8 מניחים את הבצק בתבנית אפייה חמה שעליה נייר אפייה. מסדרים על הבצק את תערובת הבצל וחזה העוף.
9 אופים בחום 200 מעלות עד שהבצק זהוב, מצננים 10 דקות ומגישים.
מרק עוף:
1 מחממים את המים בסיר עד לרתיחה. מוסיפים את העוף ואת הבצל ומביאים שוב לרתיחה.
2 מסירים את הקצף שהצטבר למעלה, מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) ונותנים לעוף להתבשל במשך שעה לפחות.
3 כשהעוף מוכן מוסיפים את המלח. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!