
קציצות עוף עם זיתיםילדים פשוט מטורפים על הקציצות האלה, וייתכן שזה קשור לעובדה שיש נוכחות של זיתים גם ברוטב וגם בתוך הקציצות עצמן. אנחנו מה אכפת לנו, העיקר שהם מקבלים מנה יפה של חלבון, ושגם לנו טעים ברמות
אבנר לסקין
| "זיתים", הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 15/08/23 08:04
צילום: דניה ויינר
|
המצרכים (4 מנות):
לקציצות:
אופן ההכנה:1 מכינים את הרוטב: מחממים סיר גדול על להבה בינונית, שמים בו את שמן הזית והבצל ומטגנים עד להזהבה. 2 מוסיפים את העגבניות, הזיתים, המלח והפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. 3 בינתיים מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את העוף הטחון, הזיתים, הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן, ובעזרת הידיים מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 4 בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל 5 ס"מ כל אחד ומניחים בצד. 5 כשהרוטב מוכן מכניסים לתוכו את כדורי הבשר. 6 ממשיכים לבשל בסיר מכוסה 30 דקות נוספות, על להבה נמוכה. 7 מעבירים לקערת הגשה ומגישים מייד. ** המנה תישמר בכלי אטום במקרר עד יומיים. לחמם לפני ההגשה.
|
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |