1 חולטים את האורז העגול במשך כ-10 דקות במים רותחים (לא על האש!). 2. מערבבים את הכרשות הקצוצות דק עם בשר העוף הטחון, שמן הזית והאורז החלוט. 3. כותשים את תערובת התבלינים במכתש ובעלי ומוסיפים שלושה רבעים ממנה לתערובת האורז והעוף. מתבלים במלח ים גס. 4. ממלאים את עורות התרנגולות או את הגרונות במילוי שהכנתם, תופרים את העורות כך שייווצרו כיסים ממולאים סגורים היטב. יש להימנע מלדחוס את המילוי, כי האורז, כידוע לכם, מתנפח ועלול לקרוע את התפרים. 5. מחממים את נור האפייה לחום של 170 מעלות. 6. מצפים את ההלזלך בתערובת התבלינים שנותרה 7. בסיר רחב שיוכל אח"כ להיכנס לתנור, מטגנים את ההלזלך בשמן זית. מוסיפים את רבעי השומר. אחרי כ-5 דקות מוסיפים שלושת-רבעי כוס מים רותחים ומלח ים גס, ודוחפים לתנור החם לשעתיים-שלוש. אוכלים ונזכרים בסבתא שלנו, שתפרה הלזלך עד שנשמתה פרחה לארץ המתים