עוף בעשר דקותהמתכון הזה לעוף בתנור עם תפודים ובצלים הוא כל מה שאתם צריכים לארוחה טעימה, צבעונית ומשביעה. את המשרה מכינים ברגע, את המרכיבים זורקים לתבנית, ואת שאר העבודה התנור כבר יעשה. לכם נשאר רק ללקק את האצבעות
חגית ביליה
| לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
| פורסם 06/11/23 07:51
צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן
|
המצרכים :למשרה:
לסיר:
אופן ההכנה:1 נכין את המשרה: נערבב את כל חומרי המשרה בקערה גדולה. 2 נוסיף את חומרי הסיר: נכניס אל קערת המשרה את קוביות הבצלים, תפוחי האדמה ונתחי העוף ונעסה אותם טוב-טוב-טוב עם הידיים. אם יש זמן נשרה לחצי שעה. 3 נחמם תנור ל-180 מעלות. 4 נעביר את כל היופי הזה לתבנית תנור עמוקה או סיר רחב מתאים לתנור ונסדר את נתחי העוף כך שישבו מעל לשכבת תפוחי האדמה. נפזר בחינניות כמה עגבניות שרי שלמות. >> עוד מתכונים מהספר של לייזה פאנלים 5 נוסיף מים בגובה תפוחי האדמה כך שהעוף יישאר מעל גובה המים. 6 נסגור במכסה מתאים או בנייר כסף. 7 נאפה שעה, נסיר את הכיסוי ונאפה עוד כ-30 דקות ב-220 מעלות להשחמה יפה. ** המתכון פורסם לראשונה במרץ 2018 |