מסח'ן על פיתה מהירההנה לכם ארוחה שאנחנו מוכנים לאכול כל יום: פיתה ביתית שמכינים ב-10 דקות, יחד עם כרעי עוף שמתבשלות יותר משעתיים בשמן זית עם בצל ותבלינים. ותודה לנוף על כל זה
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים :לקונפי עוף ובצל:
להגשה:
לפיתה (שלב ראשון):
לפיתה (שלב שני):
אופן ההכנה:1 מתחילים עם העוף: מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את הכרעיים וצורבים היטב עד שהן משחימות משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד. מוציאים את הכרעיים ומניחים בצד. 2 באותו הסיר מטגנים את הבצל והתבלינים השלמים עד שהבצל מזהיב. אם חסר שמן זית מוסיפים מעט. 3 מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו), מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה. 4 מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה חצי שעה. 5 מוסיפים את הבהרט, מכסים וממשיכים לבשל שעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להתקרר לחלוטין. 6 מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים). מפרקים את הכרעיים לחתיכות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל. 7 מוסיפים לקערה את השקדים והצנוברים הקלויים ואת הסומאק. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 8 מכינים את הפיתה: מערבבים את החומרים של השלב הראשון בקערה ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. מוסיפים את החומרים של השלב השני ולשים היטב. 9 מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-5 חתיכות שוות. מרדדים מיד כל חתיכת בצק לעלה דק בעובי מטבע של 5 שקלים. 10 מחממים מחבת רחבה וכבדה או ווק וצורבים את הפיתה על הברזל הלוהט כמה דקות מכל צד, עד שהיא משחימה ונוצרות בה בועיות. אפשרות נוספת: מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את הפיתה בשלב העליון שלו והופכים אחרי 4 דקות כדי שתשחים מהצד השני. 11 מניחים את המסח'ן על הפיתות ומעטרים בעשבי תיבול טריים, סומאק, מעט מיץ לימון ושקדים קלויים. *ניתן להשאיר את הכרעיים שלמות ולהגיש אותן עם הבצל, השקדים והסומאק. >> בשבוע שעבר הכנו מקלובה כרובית צמחונית ומרוממת נפש>> ולקינוח: פאדג' שוקולד ולוטוס קטלני |