עוף בקרמל, שום ודבשמנת עוף עשירה בכל טוב שהיא וריאציה על מתכון העוף בדבש מהספר "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. בבית של עומר מילר קוראים לזה "עוף רך", מה שכבר עושה לנו חשק להכין את זה עוד הערב
צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור
|
המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית גדולה. 2 שמים נתחי עוף בתבנית ומסדרים ביניהם בצל ודלעת. 3 מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה עם 2 כפות מים עד לקבלת רוטב אחיד. 4 יוצקים את הרוטב על העוף ועל הירקות ומעסים אותם מעט בידיים, עד שהם מצופים לגמרי. מכסים את התבנית בנייר אפייה שמעליו רדיד אלומיניום. 5 צולים את העוף והירקות שעה. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים עוד 45 דקות. ב-25 הדקות האחרונות מסירים את הכיסויים כדי שהנוזלים יצטמצמו והעוף יקבל צבע שחום ויפה. המתכון מתוך הספר "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול". לרכישה * התבשיל יישמר עד 3 ימים במקרר. |