אפילו אני, שבכל השנה נמנעת עד כמה שאפשר מטיגון, מרשה לעצמי קצת קצת טיגונים בחנוכה. בימים הראשונים אנחנו עוד מטגנים לביבות וסופגניות אשל טעימות להדלקת הנרות, אבל בבית פך השמן לא מחזיק 8 ימים, ומהר מאוד המצפון דורש לעבור שוב לאפייה, ואנחנו מכניסים את הבלילות לתנור במקום לשמן.
תבנית דונאטס אחת - וכל ערב יהיו לנו דונאטס בטעם אחר על שולחן החג. לפעמים אגיש אותם עם צלוחית של שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות וכל אחד יקשט לעצמו, ולפעמים פשוט נבזוק אבקת סוכר מלמעלה. המצרכים :ל-20 יחידות קטנטנות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מערבבים היטב בקערה בננה, סוכר, סוכר וניל, מלח, ביצה ויוגורט. 3 מוסיפים חמאה מומסת. 4 מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנטמע. 5 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קצרות. 6 משמנים תבנית דונאטס ומחלקים את הבלילה בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות. 7 מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו כרובית בציפוי טעים >> עוד מתכונים לחנוכה |