1 מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן ומיץ תפוזים בעזרת מטרפה (לא מקציפים).
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שאין גושים והתערובת חלקה.
4 יוצקים את הבלילה לתבניות.
5 לקישוט (לפני האפייה): בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון עם אגוזים ומפזרים על העוגות.
6 אופים כ-45 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים.
7 לציפוי (אחרי האפייה): מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן מיד סירופ מייפל. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
עוגת שבת נוטפת מייפל | צילום:
דניאל לילה , יחסי ציבור
שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן | צילום:
מור צידון, יחסי ציבור
המתכון מתוך סדרת "שוגר מאמא" של קרין קורן בהוצאת פודי.