1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים תבנית מלבנית (לא חובה) ומרפדים בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים וניל ושמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב טורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת המטרפה (מטרפה נפטרת הכי מהר מהגושים הקטנים).
3 כשהתערובת חלקה ואחידה מעבירים שליש ממנה לקערה קטנה ומערבבים פנימה ממרח נוטלה (אני אוהבת לחמם אותו במיקרו 15 שניות קודם, שיהיה קצת נוזלי ונוח לערבוב) וכף אבקת קקאו. מערבבים לתערובת שוקולדית אחידה.
4 מעבירים את התערובת הלבנה לתבנית ושופכים מעליה את תערובת השוקולד. מערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.
5 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
6 מצננים, פורסים לריבועים, אורזים יפה וקופצים לים.
עוגת שיש תפוז ונוטלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> עוד עוגות לים של קרן אגם
** לגרסה פרווה מחליפים את הנוטלה בממרח שוקולד לא חלבי.